Het programma bestond uit twee plenaire delen gepresenteerd door Han Bosman en een deel met inspiratiesessies in kleinere groepen.
De globale programma-indeling zag er als volgt uit:
12.30 uur - Registratie en inloop bezoekers
13.00 uur - Plenair programma deel 1
14.00 uur - Inspiratiesessies ronde 1
15.00 uur - Pauze
15.20 uur - Inspiratiesessies ronde 1
16.20 uur - Plenair programma deel 2
17.00 uur - Borrel & netwerk moment
18.00 uur - Einde evenement
Keynote spreker John de Wit
"Hoe maak je en hou je een organisatie divers? Divers werken vraagt om een diverse organisatie, met mensen die in hun werken aansluiten bij de behoeftes van de doelgroep. Voor veel organisaties is het een fikse opgave om meer divers te worden, waarbij lastige vragen aan bot komen. Wie is onze doelgroep eigenlijk? Wanneer doen we ons werk goed? Wie kunnen het werk goed doen? Hoe komen we aan die mensen? Hoe kunnen we hen ondersteunen en zich thuis kunnen laten voelen? In deze bijdragen verken ik welke factoren een belangrijke rol spelen bij wat vaak niet minder is dan een proces van organisatieverandering. Ik doe dat op basis van mijn eigen werkervaring met diversiteit en inclusie aan grote universiteiten, binnen en buiten Nederland. Ik breng ook mijn persoonlijke queer perspectief mee".
Videoportretten
Documentairemaker Sebastiaan Kes is - met zijn Stichting Human Focus - initiatiefnemer van het project LATER. Speciaal voor het symposium maakte hij videoportretten van regenboogouderen uit de regio, die een inkijkje geven in de belevingswereld van deze ouderen. De portretten vormen op den duur, samen met de portretten uit andere regio's, de basis voor de nieuwe documentaire 'LATER'.
Muzikale noot: 'Aal Goud?'
“Aal goud?... elk en ain zichzulf?!” oftewel “Alles goed?... iedereen zichzelf?!” is een programma met levensliederen en verhalen van en over LHBTIQ+ ouderen van Roze 50+ ambassadeur Marjet Bos en zanger Klaas Spekken m.m.v. pianist Tony Hoyting. Zij treden onder meer op in zorg- en welzijnsinstellingen om op een toegankelijke manier aandacht te vragen voor de situatie van deze regenboogouderen.
Oprichting Utrechtse Alliantie Regenboog 50+
Op het symposium richtten Utrechtse partners (Buurtteams, Careyn, DOCK, NIZU, Roze 50+ en U op Leeftijd) de Utrechtse Alliantie Regenboog 50+ op, die streeft naar goede ondersteuning voor deze vaak kwetsbare doelgroep. Meer informatie over de alliantie vind je op de UAR50+ website.
In de foyer van het theater was tijdens het symposium de tentoonstelling 'LATER' te zien, met portretten en levensverhalen van regenboogouderen uit heel Nederland.